Startersbridge seizoen 2017-2018

Maandagavond 30 oktober beginnen wij met een nieuwe groep die wil leren bridgen. Evenals vorig seizoen maken wij gebruik van de startersbridge methode; spelenderwijs leren spelen en bieden. U wordt lid van Jump en wij leren u bridgen. Vorig seizoen werd er met een groep van twaalf cursisten gestart, nu beginnen wij met vier cursisten. Zijn er mensen in uw omgeving die willen leren bridgen, bij ons kunnen zij terecht. Laat het ons weten.
Hans Derrix
Han Alink

Thema avonden seizoen 2017-2018

Na voorbereidingen in de klankbordgroep hebben wij de door deze groep voorgestelde thema’s aan u voorgelegd en gevraagd om daaruit een keuze te maken. Van de 76 uitgedeelde formulieren zijn er 19 ingevuld terug gekomen. De gemaakte keuzes zijn duidelijk, zie hieronder:

  • signaleren 15
  • twee kleurenspel 15
  • beschermend bieden 15
  • controle biedingen 11
  • Niemeijer 8

Hans Ernst, Ben Eijkelkamp en Bart Veen zullen bovengenoemde thema’s gaan behandelen. De avonden worden op woensdagavonden in november, december, februari, maart en april gehouden. Ongeveer een half uur theorie en daarna het spelen van een twaalftal spellen.
Het programma is als volgt

  • Woensdag 15 november: Bart Veen, Niemeijer
  • Woensdag 13 december: Hans Ernst signaleren
  • Woensdag 14 februari: Hans Ernst 2 kleuren spel
  • Woensdag 14 maart: Bart Veen, controle biedingen
  • Woensdag 11 april: Ben Eijkelkamp, beschermend bieden

Wij rekenen weer op een grote opkomst.
Hans Derrix
Han Alink

Maandagmiddagbridge

Op onze site staat al enige  tijd het bericht met betrekking tot het nieuwe bridge-initiatief van MOT 59 en Jump’85. Het overleg tussen MOT en Jump is hierna in een goede en opbouwende sfeer voorgezet en het initiatief is verder uitgewerkt. Verder lezen ….

Systeemkaarten aanpassen?

Voordat het nieuwe seizoen begint is het misschien een goed idee om de systeemkaart van u en uw partner nog eens onder de loupe te nemen en daar waar nodig aan te passen! Systeemkaart templates voor ACOL en 5-kaart hoog systemen kunt u vinden onder “documenten”.

Twee kleuren spel en de verdediging er tegen. Tellen makkelijk?

Woensdagavond 17 mei was Ben Eijkelkamp de laatste in de rij van leden die samen met aanwezigen een thema bij de kop pakte. Het was de eerste zomerse dag en de organistoren zagen onze leden al gezellig op een terras met een kop koffie of wellicht een pilsje. De trouwe aanhang liet Ben gelukkig niet in de steek en die hebben daar geen spijt van gehad.

Verder lezen ….

Verdediging tegen zwakke 2 openingen

Zo doet Hans Ernst dat met zijn partner!

Voor de tweede maal in korte tijd wist Hans ons te boeien, nu met het thema hoe je je tegen zwakke twee openingen kunt verdedigen. Al bij het op een rijtje zetten van al de zwakke twee openingen kwam een lawine van vragen los over diverse van deze openingen. Uit de vragen bleek duidelijk dat hier stof genoeg lag voor de thema avonden in het volgende seizoen. Verder lezen ….