• Op maandagmiddag wordt nu ook het ranking systeem gebruikt! Als lid van Jump kunt u nu (gratis) op elk gewenst moment meespelen.

Opnieuw bridgen voor Letland!

Op zaterdagmiddag 7 april 2018! De Stichting Hulp Letland uit Gorssel organiseert dan weer een bridge-drive. Zin in een gezellige bridgemiddag? Meldt u dan aan. Allereerst gewoon een middag gezellig bridgen. Maar daarnaast ook bijdragen aan een goed doel. De opbrengst is net als voorgaande keren bestemd voor hulp in de plaats Saldus in Letland.
Verder lezen ….

Veilig naar slem? Grote stappen snel thuis?

Nee, zo gaat dat niet om zonder ongelukken een slem te bieden en natuurlijk ook binnen te slepen. Daarvoor zijn onder meer de controle biedingen een goed instrument. Woensdag 14 februari werd dit instrument grondig onder de loep genomen door Bart Veen. Toen ik van huis ging zei ik nog: “ben zo weer thuis, het gaat om de controlebiedingen en dat kan niet zoveel tijd kosten”.
Verder lezen ….

Twee kleurenspel

Volgens Hans Ernst kan je bij een twee kleurenspel een onderscheid maken tussen een makkelijke en een moeilijke hand. Laten we nu altijd hebben gedacht dat je alleen maar moeilijke handen hebt, al dan niet met een twee kleurenspel! Maar ja we kwamen dan ook om te leren.
Zowel een tweekleurenspel bij een openingsbod als bij een volgbod kwamen aan de orde. Verder lezen ….

Aaltense Lentedrive

De Aaltense Bridgeclub organiseert op Zaterdag 24 maart 2018 de Lentedrive in “De Hofnar”.
Kijk hier voor verdere informatie.

Zonder signaleren is goed tegenspel niet mogelijk

Woensdagavond 13 december was de serre bij Bousema vol met belangstellenden die meer wilden weten over het hoe en waarom van het signaleren. Het was een onderwerp dat in de enquête, die onder jumpleden was gehouden, hoog scoorde en vandaar de grote belangstelling.
Hans Ernst nam ons mee door het domein van allerlei signaleringen. Waarom signaleren, welke signalen zijn er, hoe te signaleren, wanneer en met welk doel. De stof was zeker niet makkelijk, maar werd goed door Hans uitgelegd. Verder lezen ….