• Gezellige zomermiddag en -avond drives bij Bousema in Lochem! In de maanden juli en augustus kunt u zowel op maandagmiddag als op donderdagavond bridgen bij Jump'85.

Bart “Niemeijer”.

Niemeijer conventie
Woensdag 15 november stond de eerste thema avond van seizoen 2017-2018 op het programma en even als vorig jaar beet Bart Veen de spits af. Gezien de ervaringen van vorig seizoen waren de verwachtingen bij de organisatoren hoog gespannen.
Wat betreft de behandeling van het thema “Niemeijer” kwamen deze verwachtingen geheel uit.
Vorig jaar behandelde Bart het thema “Wat en wanneer bied je na een 1 SA opening van je partner“ en reeds toen legde hij al de link met de Niemeijer conventie als je de 1 SA ook speelt met een 5 kaart hoog.
Weliswaar ging het deze keer om de Niemeijer conventie bij de 2 Sa-opening en welke mogelijkheden je als partner hebt om te achterhalen of je partner met een 4- of een 5 kaart in de 2 SA heeft geopend. Ja en toen werd deze avond het uitstapje naar de 1 SA opening dan ook snel gemaakt.
Na het behandelen van de Niemeijer conventie met behulp van een goede power point presentatie en de bijbehorende discussie, werd via de methode van de biedbeker de behandelde theorie in de praktijk getoetst. Was een leerzame avond!
Waar vorig jaar de serre haast te klein was voor het aantal bezoekers, bleven nu meer plaatsen leeg dan door ons verwacht.
Woensdag 13 december staat de volgende avond gepland en dan zal Hans Ernst het onderwerp “signaleren” uit de doeken doen. Wij rekenen dan op een grote opkomst.
Han Alink
Hans Derrix

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.