• Op maandagmiddag wordt nu ook het ranking systeem gebruikt! Als lid van Jump kunt u nu (gratis) op elk gewenst moment meespelen.

Halve Finale Ruitenboer 2018 in Zevenaar

Voor deze halve finale had Jump 6 paren kunnen afvaardigen. Met veel pijn en moeite waren er toch vier paren die deze uitdaging wel aan durfden. Het was de eerste warme zomerse dag en met verlangende blikken werd er dan ook naar buiten gekeken. Maar liefst 65 paren streden voor een plaats in de finale, waarvoor zich 10 paren konden plaatsen. Ook in deze zaal was het een herrie van jewelste, dus waren wij wel een beetje in het voordeel omdat wij wel wat lawaai in de zaal zijn gewend tijdens het spelen.

Wij waren die dag maar met drie paren, Want één paar moest op het laatste moment door omstandigheden verstek laten gaan. Het was heel leuk om tijdens zo’n wedstrijd weer eens hele andere mensen te ontmoeten. De krachten te kunnen meten en te kunnen vertellen over je eigen club en te luisteren wat zij ten berde brachten. En dan werd er heus niet alleen maar gepraat over elkaars clubs.
Het was warm en hard werken, 7 ronden van 3 spellen. In de pauze gingen de meeste paren toch wel even naar buiten om van het mooie weer te genieten en de benen te kunnen strekken. En dan in de middag opnieuw 7 ronden van 3 spellen, nog warmer en ook meer lawaai. Hebben onze paren ook nog gepresteerd? Oordeelt u zelf maar: Greet en Hans Derrix eindigden op de 23e plaats met 52,81%, Hans Osterloh & Aad Tenwolde op plaats 51 met 45,27% en op de 63e plaats eindigden Betsy Antvelink & Agnes te Braake met 37,22%. Voor onze deelnemende paren een prettige maar vooral leerzame ervaring.
Het Ruitenboer toernooi in een mooie aanvulling op al onze bridgevormen zoals wij die binnen onze club kennen.En zo speel je dan ook eens weer tegen heel andere paren. Moeten wij volgend jaar weer meedoen met Ruitenboer? Het bestuur en de technische commissie moeten zich hier nog maar eens ernstig over buigen. Kost veel geld en de nodige inspanningen, terwijl onze leden zich hier niet echt warm voor lopen.

Hans Derrix

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.