• Gezellige zomermiddag en -avond drives bij Bousema in Lochem! In de maanden juli en augustus kunt u zowel op maandagmiddag als op donderdagavond bridgen bij Jump'85.

Twee kleurenspel

Volgens Hans Ernst kan je bij een twee kleurenspel een onderscheid maken tussen een makkelijke en een moeilijke hand. Laten we nu altijd hebben gedacht dat je alleen maar moeilijke handen hebt, al dan niet met een twee kleurenspel! Maar ja we kwamen dan ook om te leren.
Zowel een tweekleurenspel bij een openingsbod als bij een volgbod kwamen aan de orde.

Eerst gingen we met Hans op zoek naar die makkelijke handen en vervolgens naar de moeilijke handen. Gelukkig hadden we dat principe snel door, maar met het concretiseren van die moeilijke handen kwamen er toch wel wat problemen naar voren. Soms wil je wel graag de tweede kleur aan je partner laten weten, maar blijkt dat toch niet handig. Voor je het weet beloof je teveel en wordt het resultaat door een verkeerd contract verknald. Hier introduceerde Hans de term “het minst slechte bod“ ; een eye-opener.
Al met al bleek het twee kleurenspel met alle mogelijke conventies en keuzemogelijkheden een moeilijk thema. Hans maakte nog weer eens goed duidelijk dat je als partnership samen de problemen moeten oplossen. Er moeten goede afspraken zijn over de te gebruiken conventies en er moet telkens opnieuw goed worden nagedacht alvorens een bod te doen.
Het was een leerzame avond waarbij veel ideeën werden aangereikt om een twee kleurenspel tot een goed einde te brengen.
Het zag ons zwart voor de ogen en we waren rood van de inspanning. Wat een twee kleurenspel al niet teweeg kan brengen.

Hans Derrix
Han Alink

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.