• Gezellige zomermiddag en -avond drives bij Bousema in Lochem! In de maanden juli en augustus kunt u zowel op maandagmiddag als op donderdagavond bridgen bij Jump'85.

Veilig naar slem? Grote stappen snel thuis?

Nee, zo gaat dat niet om zonder ongelukken een slem te bieden en natuurlijk ook binnen te slepen. Daarvoor zijn onder meer de controle biedingen een goed instrument. Woensdag 14 februari werd dit instrument grondig onder de loep genomen door Bart Veen. Toen ik van huis ging zei ik nog: “ben zo weer thuis, het gaat om de controlebiedingen en dat kan niet zoveel tijd kosten”.

Ik kwam in ieder geval bedrogen uit, want wat er niet allemaal bij kwam kijken om een goede uitvoering te geven aan deze controle biedingen, vooral waar het de lage kleuren betreft. Om het instrument van de controle biedingen volledig tot zijn recht te laten komen blijkt dat je ook hele goede afspraken met je partner moet hebben over de betekenissen van het Azen vragen, de kwantitatieve 4 SA, splinters, no splinters 3 SA en het 2 SA bod. Al de Jump leden hebben de lezing ondertussen reeds in de mailbox gevonden en gelezen. Uit de reacties van en de discussie onder de aanwezigen bleek dit ingewikkelde materie te zijn. Materie die in sommige gevallen haaks stond op de eigen systeemafspraken. Er werd heel wat af gediscussieerd en ook Berry Westra werd regelmatig in stelling gebracht. Het was een leerzame avond. Als één ding duidelijk werd is het wel dat je de logica van bepaalde conventies en afspraken goed moet proberen te begrijpen, dan wordt de uitvoering van de gemaakte afspraken ook wat éénvoudiger. Het werd Bart deze avond niet altijd makkelijk gemaakt, maar hij sloeg er zich goed doorheen. Overigens werd ik wel wat eerder thuis verwacht.

Hans Derrix

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.