Vervolgcursus 2021-2022

Beste Jumpers.

Na de Coronastop zal er bij sommigen wel iets weggezakt zijn van de theorie van het bridgen. Tijd om dit weer op te frissen. Onderwerpen zijn er genoeg die aan de beurt kunnen komen.

Leidraad zal zijn het boekje Start met Bridge Deel 2. Hans Ernst zal deze lessen geven. De lessen zullen niet droog en saai zijn. Er zal veel aandacht besteed worden aan het “hoe en waarom” zodat er kennis en begrip ontstaat voor de toepassing op de bridgeavond.

Er zal ook veel aandacht zijn voor vragen waardoor er ruimte is voor onderwerpen die niet direct in het boekje behandeld worden.

In principe zullen 12 lessen gegeven worden in een frequentie van eens in de 14 dagen. De lessen worden gegeven op maandagavond in het Stadshuus van 19.30 uur tot uiterlijk 22.00 uur.

De onderwerpen die aan de orde komen zijn:

  • Openingen op 1 hoogte en de daaruit voortvloeiende antwoorden en zoals in zwang zijnde conventies en de daarbij te hanteren uitgangspunten van de communicatie met partner.
  • Het speelplan in sans atout contracten en de uitvoerende overwegingen om zo’n contract ook te maken. Wat komt daarbij kijken en wat kun je doen om het uit te voeren.
  • Het speelplan in troefcontracten. Wanneer troeftrekken en wanneer niet.
  • Verliezers wegwerken en winners creëren. Blokkades voorkomen.
  • Transfers en Stayman. Het hoe en waarom. De consequenties van een transfer. Het weigeren van een transfer. Wanneer wel en wanneer niet. Welke transfers zijn er zoal.
  • Volgbiedingen. Wanneer wel, wanneer niet. Aan welke eisen moet een volgbod voldoen, vooral die op 2 niveau. Sterke volgbiedingen of zwakke volgbiedingen. Voordelen en nadelen.
  • Het informatie doublet en het herhaalde informatie doublet, het reageren van partner op zo’n doublet. Wat te doen als de tegenpartij een informatiedoublet heeft gegeven. Een uitkomst doublet?
  • Uitkomen en signaleren. Veel contracten worden “om zeep geholpen” door de uitkomst en hoe gaat onze partner er mee om? Welke afspraken heeft u met uw partner. En zijn die wel zo goed.
  • Verdere onderwerpen: 2 kleuren spellen/ zwak tegenover sterk en andersom/ verdediging tegen bepaalde conventies / uitleg van bepaalde conventies/   enz enz.

Start van de vervolgcursus

Wij beginnen de 1e les op maandagavond 29-11 en vervolgens op de volgende data:13-12/3-1/17-1/31-1/14-2/28-2/14-3/28-3/04-04  ….   Einde. Pen en papier meenemen.

Kosten

Andere jaren waren jullie gewend dat de cursus geheel gratis werd verzorgd. Nu wij huur betalen voor de ruimte die wij gebruiken wordt er een bijdrage per persoon van €12,50 voor leden gevraagd en €25,00 voor niet leden, ervan uitgaande dat er minimaal 12 personen deelnemen.

De cursusboeken:  Start met Bridge Deel 2, theorie- en werkboeken, plus een ingevulde systeemkaart kunt u desgewenst bij ons bestellen tegen een totaal prijs van €27,50

Informatie bij Hans Ernst, Han Alink en Hans Derrix

Opgeven en inschrijven bij Hans Derrix. In verband met de voorbereiding, planning en organisatie is opgeven tot uiterlijk vrijdag 26 november nog mogelijk.

Hans Ernst

Han Alink

Hans Derrix

Reacties zijn gesloten.