Bridgeles

BRIDGEN? IEDEREEN KAN HET LEREN…..

Denkt u wel eens, bridgen, dat is niets voor mij, daar ben ik te oud voor, te jong of misschien wel te dom? Of denkt u wellicht dat bridgen een heel saai spel is waarbij geen grapjes gemaakt kunnen worden en waarbij geen sociaal contact met anderen mogelijk is…
Als u dat denkt dan heeft u het totaal bij het verkeerde eind. Iedereen die tot 52 kan tellen (er zitten immers 52 kaarten in een spel), van kaarten houdt én van gezelligheid en zich een beetje in wil spannen om het spel onder de knie te krijgen kan het leren. Het enige nadeel is dat bridgen zo spannend en gezellig is dat het een verslaving kan worden (maar gelukkig is het een onschuldige verslaving….).

Wat houdt bridgen in?

Bridgen is een kaartspel dat met vier personen gespeeld wordt. Het ene paar (Noord-Zuid) tegen het andere paar (Oost-West), net als bij bijv. klaverjassen en rikken. U kunt het spel thuis spelen, met zijn vieren, of bijvoorbeeld op een club waarbij u dan tijdens een avond 6 verschillende paren ontmoet. Ook kunt u meedoen aan allerlei gezelligheidsdrives die overal gehouden worden of als u van cafés houdt, aan bridgekroegentochten….
Door allerlei reisbureaus zijn regelmatig bridgevakantiereizen georganiseerd waarbij u ’s avonds gezellig met anderen een kaartje legt.
In Nederland wordt erg veel gebridged op allerlei niveaus. Men schat door zo’n 200.000 mensen dus de kans dat u ergens bridgers ontmoet met wie u kunt spelen, is erg groot.
Ook in het buitenland wordt veel gespeeld; als u wilt kunt u zo meespelen, zelfs zonder de taal machtig te zijn. De taal van het bridge is universeel.

Kunt u zich het bridgen zelf aanleren?

Sommige mensen kunnen het uit de boekjes leren maar dat is niet aan te raden.

Het is belangrijk bridgeles te nemen:

  • de bridgedocent kan uitleggen waarom de regels zijn zoals ze zijn
  • u kunt vragen stellen over zaken die onduidelijk zijn
  • u kunt samen oefenen met medecursisten
  • en.. misschien ontmoet u tijdens de lessen een leuke bridgepartner

En waar kunt u dat bridgen dan leren?

Jump’85 is aangesloten bij de Nederlandse Bridge Bond (NBB), en maakt bij het opleiden van nieuwe leden gebruik van het door de NBB ondersteunde “Start met Bridge”. Deze opleidingsmethodiek is er op gericht om mensen zo snel mogelijk in clubverband te laten bridgen en goed te integreren binnen de bridgeclub. De lessen worden, afhankelijk van het aantal deelnemers, verzorgd door een gediplomeerd bridgedocent of door eigen leden van onze bridgeclub. De cursus wordt in 12 lesavonden gegeven.
In principe worden de lessen gegeven op onze maandagavond  op de clublocatie (Het Stadshuus, Markt 3 te Lochem). In bepaalde gevallen (klein aantal deelnemers) kan ook het moment en plaats van de opleiding in overleg met u en eventuele andere deelnemers worden vastgesteld.
Als lid van onze club, zijn er voor u geen kosten verbonden aan deze “Start met Bridge” opleiding. Na deze opleiding bent u echter nog geen volleerd bridger; u kunt echter wel besluiten tot het volgen van de  vervolgopleiding. Hiermee zijn nog eens 12 lesavonden gemoeid. De kosten hiervan zijn beperkt.

Zodra u zich aanmeldt als lid van onze vereniging, krijgt u het boekje “Start met Bridge” en het bijbehorende werkboek toegestuurd en zullen we u informeren over het opleidingsschema. U wordt tegelijkertijd ook ingeschreven als lid van de NBB en ontvangt daardoor ook het maandelijkse bridgeblad van de NBB. U kunt zich aanmelden bij ons secretariaat: secretaris@jump85.nl of 0573-256531.

Tot slot:

Wij zouden u willen verzoeken om één of meerdere mensen in uw omgeving te vragen om ook deel te nemen aan de door ons verzorgde opleiding. Bridgen speel je immers als paar. En met z’n vieren is het natuurlijk ook mogelijk om “los van de club” te bridgen. De opleiding wordt leuker en u kunt buiten de lessen om de lesstof met elkaar doornemen en oefenen.

Voor verdere vragen over de opleiding kunt u contact opnemen met Hans Derrix ( waj@derrix.nl>, 0573-255034) of Han Alink ( h.alink1@chello.nl , 0575-572116).

Wij hopen u binnenkort als lid van onze vereniging te kunnen begroeten!

Reacties zijn gesloten.

Mogelijk gemaakt door Nirvana & WordPress.