Jump’85 speelt Stepbridge

Op 15 april speelde Jump’85 met 13 paren haar eerste clubtoernooi op Stepbridge. Vanaf dat moment hebben we wekelijks gespeeld met een groeiend aantal paren. Toch bleek een grote groep niet te zijn aangehaakt, ondanks de enthousiasmerende geluiden van het merendeel van de deelnemers. Begin augustus had 57% van de leden een proefaccount voor Stepbridge.

Nu Corona het fysiek veilig bridgen nog steeds onmogelijk lijkt te maken en het nieuwe bridgeseizoen voor de deur staat, hebben we een ultieme poging gedaan om zoveel mogelijk leden alsnog te laten aansluiten. In augustus werden alle leden zonder stepbridge account persoonlijk gebeld en bij wie dat op prijs stelde werd Stepbridge thuis geïnstalleerd op laptop of tablet en een instructie gegeven.

Deze actie was succesvol en met de nieuwe groep starters werd maandag 24/8 een oefenavond georganiseerd. Inmiddels doet 73% van onze leden mee. Voor de meesten viel het allemaal erg mee. Van inloggen tot bridge spelen is 6x klikken! Eenmaal aan de virtuele bridgetafel is alles weer heel snel vertrouwd. Wel waren de bridge automatismen na 6 maanden stilstand al aardig weggezakt! Blijven spelen is daarom belangrijk, ook al is fysiek bridgen toch altijd nog leuker!

Als er voldoende animo is dan blijven we in september de maandagavond spelen. We passen de avond aan op de ervaring van de deelnemers. Het gaat dus in een rustig tempo en met minder spellen zodat iedereen goed kan meekomen. Wie dat wil kan op elk moment overstappen naar de donderdag. Voor beide avonden geldt: tijdig inschrijven met partner.

Het is mogelijk dat mensen al een stepaccount hadden maar niet zijn gaan meedoen. Deze hebben wij niet telefonisch benaderd. Mocht u toch mee willen doen en daarbij hulp nodig hebben, laat het even weten aan bestuur of TC.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.